Pastura

Consumati Pastura …!!!…
Păstura are o compoziţie bogată în lipide (1-6 la sută), carbohidranţi (dintre care glucide 35 la sută), carotenoizi: provitamina A (200-875 mg/ kg), vitamina E (1,7 g/Kg), vitamina C (60-200 mg la 100 g produs), enzime, aminoacizi şi 27 de minerale.” Din grupul mineralelor prezente în compoziţia păsturii, este foarte important aportul seleniului, un mineral cu puternice efecte antioxidante, care neutralizează puterea radicalilor liberi şi ajută la creşterea imunităţii, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Studiind conţinul ridicat de vitamina K şi de acid folic, în comparaţie cu polenul, cercetătorii au ajuns la concluzia că păstura are un efect antihemoragic mai bun”.
Reface celula hepatică
Păstura a dat rezultate remarcabile în tratamentul hepatitelor acute şi cronice şi, în aceeaşi măsură, în cirozele uscate şi umede. În urma numeroaselor studii, specialiştii au descoperit că acest „medicament” al stupului reface celula hepatică şi de aceea îl recomandă ca adjuvant în terapia acestor boli grave.
Doza unică recomandată zilnic este de maximum 20 g, administrată odată sau în două reprize de câte 10 g fiecare, cu 3o de minute după masă, pentru a scăpa de indigestii sau de disconfortul gastric. Păstrată la loc uscat şi răcoros, păstura îşi păstrează valoarea terapeutică vreme de 15 ani.
Păstura, un tonic antistres
Ca remediu recunoscut de specialişti, păstura este indicată în tratamentul a peste 60 de afecţiuni cu care se confruntă omul mai ales în anotimpul rece : stresul, oboseala cronică, afecţiunile cardiovasculare, digestive, pulmonare şi reumatice. În schimb, diabeticii nu pot benefia de efectele acestui leac străvechi.
Mod de administrare
La începutul curei sunt indicate cantităţi zilnice mici ( cât un bob de piper); treptat, doza zilnică trebuie să crească până la 1-2- linguriţe. Înainte de a o înghiţi, păstraţi păstura sub limbă cel puţin zece minute.

Acest articol a fost publicat în Miere si polen din mijlocul naturii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *